naar top button

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen aanschaffen of lenen

Als u ouder wordt of een ziekte of beperking heeft, gaan dagelijkse handelingen niet altijd meer vanzelf. Gelukkig zijn er honderden hulpmiddelen die u kunnen helpen. Maar om iets te kiezen dat bij u past, heeft u eerlijke informatie nodig. Onafhankelijk en betrouwbaar.

www.hulpmiddelenwijzer.nl heeft geen commercieel belang. Er worden meer dan 500 hulpmiddelen op overzichtelijke wijze gepresenteerd. U wordt verteld wat het is, waarvoor u het kunt gebruiken, hoe het zit met vergoedingen en welke varianten er zijn. Voor sommige hulpmiddelen worden praktische keuzenhulpen aangeboden!

baco-icon


Tijdelijk gebruik hulpmiddelen

Voor een tijdelijk hulpmiddel dat nodig is bij revalidatie thuis, na herstel van een operatie of bij verpleging aan huis kunt u terecht bij een Thuiszorgwinkel. Gratis gebruik tot 26 weken Zorgverzekeraars hebben een pakket vastgesteld van uitleen van hulpmiddelen die gratis gebruikt kunnen worden voor maximaal 26 weken. Het gaat om o.a. een rolstoel, toiletstoel, douchekruk of -stoel, bedverhogers, rugsteun, dekenboog, ondersteek, toiletverhoger, drempelhulpen en trippelstoel. Loophulpmiddelen voor tijdelijk gebruik worden meestal niet door de zorgverzekeraar vergoed, maar kunnen worden gehuurd.

In onze regio zijn twee leveranciers werkzaam die met alle verzekeraars samen werken:

www.medipoint.nl

De klantenservice is telefonisch te bereiken via: 088 – 10 20 100
Adressen uitleenpunten:
Medipoint| Almere, Palmpolstraat 55 in Almere
Icare | Medipoint, Wethouder Jansenlaan 92-94 in Harderwijk.

www.vegro.nl

De klantenservice is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.
Bel gratis: 0800 – 288 77 66 (vanuit het buitenland: 0252 – 43 03 00)
Adres uitleenpunt:
Vegro zorgwinkel, Hospitaalweg 1, Almere.


Loophulpmiddelen

Eenvoudige loophulpmiddelen, zoals rollators, krukken en looprekken, die te maken hebben met het ouder worden, zitten niet in het basispakket van de zorgverzekering. U kunt deze hulpmiddelen zelf kopen of huren. Bijvoorbeeld bij een thuiszorgwinkel. Het is ook mogelijk dat uw zorgverzekeraar deze hulpmiddelen heeft opgenomen in een aanvullende verzekering. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Complexere loophulpmiddelen (bijvoorbeeld een trippelstoel) of die te maken hebben met een ziekte (bijvoorbeeld een Parkinson-rollator) worden soms door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering en soms vanuit de WMO via de Gemeente (bijvoorbeeld een rolstoel of een scootmobiel). Raadpleeg daarom altijd goed het vergoedingenoverzicht van uw zorgverzekeraar.


Zorginnovaties

Wat voor slimme zorg is er? Voor wie? De overheid heeft een website met voorbeelden zien van zorginnovaties. Kijk gerust eens rond! Als u wilt, kunt u de filters gebruiken om uw interesse/aandoening aan te geven.
Klik hier voor: Zorginnovaties | Zorg van Nu


Meer informatie

Zijn medische hulpmiddelen opgenomen in het basispakket? | Rijksoverheid.nl
Rolstoel | Gemeente Lelystad
Scootmobiel | Gemeente Lelystad